אקווריום ציקלידים אמריקאים
אקווריום ציקלידים אמריקאים הינו בין סוגי האקווריומים הפופולאריים ביותר בעולם, האקווריום הינו לרוב עם דיקורציית גזעים, שורשים, אבנים, ובעקרון בעצם דמוי מסוים לטבע, לסביבה הטבעית של הדגים. כיוון שציקילידים אמריקאים באים מהאמזונס, הדגים שבו הינם פעלתניים טריטוראליים ותוקפניים לרוב, רובם גדלים לגדלים קיצוניים (25 ס"מ ומעלה). אקווריום ציקלידים אמריקאים הינו גדול וצריך להיות בנפחים של- 250 ליטר לכל היותר, כמובן בצורת האכלוס ובאכלוס עצמו.
דוגמאות לדגים באקווריום ציקלידים אמריקאים:
אוסקר, ארואנה, גאופגוסים למנהם, דיסקוסים, סטינגרים, סקלרים.
אקווריום ציקלידים אפריקאים
אקווריום ציקלידים אפריקאים הוא בין האקווריומים היפים ביותר, והצבעוניים ביותר שקיימים. בנוסף על כך האקווריום ציקלידים אפריקאים לא דורש תחזוקה מסיבית ביותר, והמערכת שלו די קלה לטיפול בהשוואה למערכות אחרות. אקווריום ציקלידים אפריקאים לרוב מתאפיין במסלעות, כל מיני סוגי סלעים, רקעים תלת מימדיים של מסלעות ולעיתים מעט גזעים, הדגים המאכלסים בו הינם דגים צבעוניים ביותר, חלקם בגדלים ממוצעים של 25 ס"מ ומעלה וחלקם בגדלים קטנים יותר 15 ס"מ מקסימום. האזורים שמהם מגיעים הדגים הם בעיקר מאגם המלוואי ומאגם הטנגניקה.
דוגמאות לדגים באקווריום ציקלידים אפריקאים:
דמסוני, קורלאוס, מורי, מורי משויש, וכדומה.
אקווריום קהילה
אקווריום קהילה הוא האקווריום הנפוץ ביותר בעולם, אקווריום קהילה הינו אקווריום צבעוני וקל לטיפול, אקווריומי קהילה הם קטנים לרוב ( 30-120 ליטר), אקווריום קהילה הינו עם דקורציית גזעים, אבנים, צמחים, שורשים, דגי אקווריום קהילה הינם צבעוניים במיוחד גודלם של דגי קהילה הינו לרוב 2.5-15 ס"מ הם רגועים לא טריטוראליים ורובם מעדיפים לחיות בלהקות, הם זולים לרוב, נפוצים בכל חנות, צבעוניים, טובים למתחילים בתחום, לאקווריום קהילה יש כמה משפחות של דגים: טטרות וניאונים, משריצים, דגי קשת, דגי גורמי, בוטיות, חתולים ומנקים.
דוגמאות לדגים באקווריום קהילה:
גופים, טטרות למנהם, סייפנים, ניאונים, מולים, בוטיות, קורידורסים.
אקווריום היי-טק
אקווריום צמחייה היי-טק הוא אקווריום יפהפייה שרוב המגדלים המנוסים מקימים, באקווריום צמחייה היי-טק יש צמחים אשר מסובכים לגידול אשר דורשים דשן\מצע מדושן, תנאי מים מסויימים ותאורה חזקה. אקווריומי הייטק, יכללו דשא, טחבים, צמחים בעלי צבעים מושכים, ירוק, סגול צהוב ועוד... כל העניין באקווריום צמחייה היי-טק הוא הצמחים שקיימים בו, אקוורים צמחייה היי-טק מרשים דורש צמחים בריאים וכמה שפחות אצות (אז פה נכנס עניין התאורה והשליטה בעוצמתה) וכמובן צבעים מגוונים. ההבדל הניכר בין אקווריום צמחייה היי-טק לאקווריום צמחייה לאו-טק הוא הצמחים בלאו-טק, שדורשים בהרבה פחות טיפול מאשר הצמחים באקווריום צמחייה היי-טק.
דוגמאות לצמחים ודגים באקווריום צמחייה היי-טק:
אוסטרליס סטלטה, גלוסוסטיגמה אלטינוידס, אלוכריס פרבולוס, אכינודורוס קורד, דיסקוסים, סקלרים, קורידורסים, Lים, ושאר הדגים שלא אוכלים צמחייה בעקרון.
אקווריום ביוטופ:
אקווריום ביוטופ הוא אקווריום אשר מדמה את המציאות ואת הטבע. מדמים אותו כמה שיותר לטבע ולצורכי הדגים אשר נבחרו לביוטופ. יש שלל סוגי ביוטופים הנה מס': ביוטופ אמזונס, ביוטופ טנגניקה, ביוטופ מלאווי. ביוטופים הינם עם דקורצייה שונה מביוטופ לביוטופ, למשל בביוטופ מלאווי יהיו מסלעות וקצת גזעים, וביוטופ אמזונס יהיה עם דקורצית צמחים צפים, מים טיפה עכורים וצהבהבים, שורשים גזעים, אבנים וכדומה. נפחי הביוטופים משתנים בין ביוטופ לביוטופ למשל ביוטופ לטטרות קטנות מהאמזונס יהיה מקסימום 60 ליטרים, וביוטופ של ציקלידים אגרסיביים מאמזונס יהיה 120 ליטרים ומעלה, באקווריום ביוטופ לא רק מדמים את הטבע אלה גם מדמים את ערכי המים אשר הדגים צריכים כמו ph, קשיות וכד'.
דוגמאות לדגים אשר ניתן לעשות להם אקווריום ביוטופ:
טטרה קרדינל, אוסקר, דמסוני, מורי, פרונטוזה וכדו'.
אקווריום לאו-טק
אקווריום הלאו-טק הוא אקווריום מרשים במיוחד, עם צמחים קלים לגידול שדורשים תאורה לא מסיבית במיוחד לעומת אקווריום ההיי-טק, ולא צריכים דישון כדי לגדול. הצבע העיקרי באקווריום צמחייה לאו-טק הינו ירוק, הצמחים באקווריום לאו-טק הם צמחי קשירה ברובם, בדרך כלל "מפזרים" את הצמחים באקווריום. לאקווריום הלאו-טק יש מבחר נרחב של צמחים שניתן לשים בו, ומבחר גדול של דגים שניתן לאכלס בו, אקווריום צמחייה לאו-טק מתאים למתחילים בתחום אשר מעוניינים להקים אקווריום צמחייה די פשוט, ועלותו נמוכה יחסית לעלותו של אקווריום צמחייה היי-טק. ההבדל הניכר בין אקווריום צמחייה לאו-טק לאקווריום צמחייה היי-טק הינו הצמחים אשר מגדלים באקווריום צמחייה לאו-טק, הצמחים דורשים פחות התעסקות ותחזוקה לעומת הצמחים באקווריום היי-טק.
דוגמאות לצמחים ודגים באקווריום צמחייה לאו-טק:
ג'אווה מוס ומוסים, אנוביה, וולסנריה, מרימו בול (כמובן שיש עוד מגוון רחב של צמחים זה חלק קטן ומצוי), קשת אוסטרלית, טטרה קרידנל, ניאון טטרה, גופי, דג יתוש ועוד.
אקווריום שרימפסיה הינו אקווריום אשר מיועד אך ורק לשרימפסים, רמת ההיתעסקות באקווריום שרימפסיה גדל ממין למין, ניתן לשלב שני מינים (לא מאותה משפחה כדי שלא יווצרו היברידים) אך מומלץ אקווריום לכל מין/סוג, למשל שרימפסיה רק לשרימפס דנטיקולטה או שרימפסיה רק לשרימפס טייגר. הצמחייה בשרימפסיה הינה קלה לטיפול לרוב, תלוי מאוד בסוגי הצמחים אשר משלבים, לרוב לא משלבים סוגים של הייטק וכדומה. הצמחים ששמים בשרימפסיה הינם, וולסניריות טחבים למיניהם וכד', אם מגדלים אנוביות באקווריום השרימפסיה מומלץ שלא לגזום אותן (הו נוטות להפריש חומר אשר מזיק לשרימפסים), מומלץ לא לשים בכלל, ניתן לגדל שרימפסים בכל נפח אך יש לשמור על ערכי מים, לכן לא כל נפח יתאים, למתחילים מומלץ להתחיל עם אקווריום של 25 ליטר ומעלה, מומלץ להתחיל שרימפסים פשוטים ולא יקרים כמו: (לא לשלבם להקים אקווריום רק לסוג אחד)
1.שרימפס שרי
2.שרימפס צהוב
3.שרימפ אף אדום
4.שרימפ דנטיקולטה
5.שרימפ במבוק
וכל השרימפסים אשר קלים לגידול.
דוגמאות לסוגי שרימפסים באקווריום שרימפסיה:
שרימפ טייגר שחור, שרימפ טייגר כחול, שרימפ דנטיקולטה, שרימפ שרי, שרימפ צהוב, שרימפ פילטר אפריקאי.
אקווריום מים מליחים אינו מוכר במיוחד לחובבים מתחילים בתחום, והרבה נוטים להתבלבל בגלל שמו, אקווריום המים המליחים הוא בעצם אינו אקווריום מים מלוחים ולא מתוקים, אלה סוג אקווריום נפרד עם טיפול די שונה ולעומת זאת גם דומה, וכמובן עם דגים "משלו". בטבע המים המליחים נוצרים ע"י נקודת מפגש של מים מלוחים עם מים מתוקים, מה שמוביל לצפיפות מים לא גבוהה ולא נמוכה (אפסית) ובעצם למליחות מועטה. האקווריום המים המליחים לרוב במליחות מועטה של 1.010 בערך, תלוי בדגים שמכניסים לתוכו, מאחר והמליחות מועטה, אז יש גם צרכים שונים לדגים.
דוגמאות לדגים באקווריום מים מליחים:
אבונפחאות למנהם, ארצ'ר, כרומיד תפוז, גובים סקטים, יבשתנים.
מרינה הוא אקווריום מים מלוחים, ובשונה מריף אין בו חסרי חוליות בכלל. אקווריומיי מרינה הם אקווריומים גדולים כי באקווריום קטן לא תהיה אפשרות להכניס דגים כמעט בכלל, בגלל גודלם המסיבי ובגלל תנאיהם, בנוסף המערכת לא תהיה יציבה באקווריום קטן. אקוורים מרינה דורש הרבה צומת לב ותחזוקה כמעט יומיומית, והרבה כסף להקמה וכמובן להמשך (כל זה בהשוואה למתוקים כמובן). אקווריום מרינה לרוב מתאפיין עם מסלעה אחת גדולה או מספר מלסעות קטנות ולעיתים רבות אינן גבוהות, המסלעות במרכז האקוורים ומשמשות בתור מקום מסתור, ולעיתים קרובות יש חול בקרקעית האקווריום. האקוויום מאובזר ב: פורק חלבונים, סאמפ או פילטר אחר (סאמפ מועדף ברוב המקרים), גוף חימום, מלח ומשאבות גלים, זהו הציוד העיקרי כמובן.
דומגאות לדגים באקווריום מרינה:
הם ממשפחת הפרפורנים, נצרנים, כרישים, סטינגרים.
ריף הוא אקווריום מים מלוחים שעקרו מתמקד בעיקר בחסרי חוליות כגון: אלמוגים, שושנות, חבצלות, חלזונות, סרטנים ועוד... ניתן להקים אקווריום ריף מדהים גם באקווריום קטנטן עד אקווריומים בעלי נפח רב, אך הסוד הגדול באקווריום ריף הוא שמירה על ערכים יציבים. אקווריום ריף הוא האקווריום הקשה ביותר להקמה ותחזוק ודורש תחזוקה ומעקב יום יומי אחרי המערכת הקיימת. בדרך כלל באקווריום ריף יש מסלעה ורחבה שמסודרת בשכבות (תלוי בסוג האלומגים שאמורים להכנס ובסוג המסלעה שבחורים לבנות באקווריום) לכל אורך האקווריום. הציוד הדרוש לריף הוא: פורק חלבונים, גוף חימום, (בגלל שארצנו היא ארץ חמה רוב הזמן אנו נדרשים גם ל)מקרר, משאבות גלים, סאמפ או פילטר אחר (פילטר סאמפ עדיף על פילטרים אחרים), מלח לריף, זהו כמובן הציוד העיקרי אך זה לא הכל.
דגים וח"ח לאקווריום ריף:
שושנונים, אלמוגיות, יוליות, מלפפונים, פטריות, שרימפסים (וכמובן שיש עוד שלל משפחות וח"ח ודגים מתאימים).